1- Hangi Durumlarda Apartman Vergi Numarası Alır ?
Apartmanlarda çalışan bina görevlisi ücretinden gelir vergisi kesintisi yapılmadığı ve bunun dışından herhangi bir vergi stopaj gerektiren bir ödeme söz konusu olmadığı durumda apartmanların vergi numarası alma zorunluluğu yoktur. Tüm bunlar dışında eğer apartmanınızın vergi stopaj gerektiren bir ödemesi söz konusu ise bağlı bulunulan ilçe sınırları içerisinde Vergi Dairesine bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekmektedir.
2- Nasıl Alınır?
Öncelikle bu konu ile ilgili kat maliklerince alınmış bir karar olmalıdır. Apartman yönetimi, kat malikleri toplantısında vergi numarası alınması konusunda karar almalıdır. Alınmış olunan kararın yazılı olduğu karar defteri notere onaylatılmalı ve karar defteri ile birlikte vergi dairesine başvuru yapılmalıdır.
3- Apartmanın Vergi Numarası Alınması Kararı Defterde Ne şekilde Belirtilmelidir?
Karar defteri; karar tarihi, karar numarası, karar konusunu içermekle birlikte ‘’ Apartman adına vergi numarası alınması için Apartman Yöneticimize yetki verilmesi konusunda oy çokluğu/oy birliği ile karar alınmıştır’’ ifadesini de bulundurmalıdır.
4- Vergi Dairesine Verilecek Dilekçenin İçeriğinde Yer Alması Gerekenler Nelerdir?
Bağlı Bulunulan Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne hitaben; ‘’ …..İli …… İlçesi………. Adresinde bulunan apartmanımızda vergi numarası alınması konusunda karar aldık. Dilekçemizin ekinde noter onaylı karar defterini ibraz ederiz. İş bu tutanak oy çokluğu/oy birliği ile …../……/………. tarihinde imza altına alınmıştır. Gereğinin yapılmasını talep ederiz.’’ Şeklinde bir dilekçe ile müracaat edilebilir.